Notícies

divendres, 31 març, 2017 - 22:00

INTERNET DE LES COSES a 6è de Primària.

Cap de Comunicació.  

Que la nevera t’avisi que alguna cosa està caducada o bé que no hi ha llet i que sense fer res, en mitja hora portaran el que necessita del supermercat, sembla un escenari futurista, però està més a prop del que sembla, és la Internet de les coses (IoT: 'Internet of Things'). Es tracta d'un concepte que es refereix a la interconnexió digital d'objectes quotidians amb Internet i que tindrà nombroses aplicacions que canviaran per complet la vida de les persones.
Evidentment, la Internet de les coses també podrà aplicar-se en altres àrees de casa a més de la nevera o en altres llocs, i això és el què comencen a experimentar els alumnes de 6è de primària. I comencen estudiant les possibilitats de millorar la vida a l’escola mitjançant la interconnexió informàtica d’objectes de la vida diària amb Internet, l'anomenada arribada de la Domòtica (la creació d'habitatges i edificis automàtics amb la finalitat de millorar-ne la gestió energètica i la qualitat de vida dels seus habitants.), però en aquest cas aplicat a l’escola.
En grups, l’alumnat de 6è busca possibles maneres de facilitar, mitjançant les Tecnologies, la vida a l’entorn escolar. Per exemple, una de les primera aplicacions trobades seria posar un xip a les persianes de fora, al passadís, i quan arribi el sol, que elles soles es puguin girar i que els rajos solars no molestin als alumnes. A partir d’aquí han d’anar avançant i projectant-se en aquest futur que ja no ho és tant. Endavant amb la imaginació i la tecnologia.

coses

Categories

Històric