Notícies

dijous, 17 gener, 2019 - 15:45

Comença la setena edició del programa d’educació financera a 4t d’ESO.

El col·legi s'ha inscrit a la 7ª edició de l'EFEC (Educació Financera a les Escoles de Catalunya), un programa d'alfabetització i educació financera impulsat pel Departament d'Economia i Coneixement, i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Tributària de Catalunya i diverses entitats financeres.

EFEC és conseqüència del projecte EFEP de la Comissió Europea, que es basava en una millor pràctica detectada a Escòcia on professionals del sector financer impartien tallers a alumnes adolescents.
A EFEC els tallers són impartits per treballadors voluntaris vinculats a entitats financeres (professionals en exercici o jubilats) i professionals vinculats a associacions del sector econòmic financer. Els centres escolars que participen del programa, i el Claret n’és un d’ells, s’hi apunten de manera voluntària per tal que els seus alumnes rebin competències en finances personals.

Avui, el senyor el senyor Jordi Garriga, gerent de banca personal de l’oficina principal del Banc Sabadell a Reus, ha fet, als alumnes d'Economia i Emprenedoria de 4t d'ESO, la primera de les sis xerrades de què consta aquest interessant i instructiu programa. Ha tractat el tema “Administrant els teus diners”. Al programa hi ha altres temes tan diversos com “Endeutar-se? Amb seny!”, “Inversió intel·ligent”; “Els impostos i tu”; “Finances per la vida” o “(In)forma’t per decidir”.