Notícies

dilluns, 21 gener, 2019 - 15:45

Els alumnes de 4t d’ESO coneixen el Programa de l’Institut Guttman, “Game Over”.

L'Andreu Castro, monitor de l’Institut Guttman, ha presentat a l’alumnat de 4t d’ESO el Programa de prevenció d’accidents, adreçat als joves, “GAME OVER”.

Aquest és un programa que té com a objectiu sensibilitzar els joves a fi de que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives, de lleure o que comportin risc.

L'Institut Guttmann va posar en marxa aquesta iniciativa sota el nom "Stop al Cop" el 1991, comptant des de llavors amb el suport del "Servei Català de Trànsit".

Deu anys després, el programa va canviar el seu nom, actualitzant la seva imatge i convertint-se en el programa "GAME OVER. No te la juguis", que va dirigit a joves d'entre 15 i 18 anys, estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius dels centres d'ensenyament públics i privats de Catalunya, i que és possible de portar-lo a terme gràcies al compromís de més de 20 monitors de l'Institut Guttmann que dirigeixen i porten les sessions de sensibilització.

Com l’Andreu, tots els monitors són persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles i donen testimoni de la seva experiència.