Notícies

dimecres, 16 maig, 2018 - 11:30

Els alumnes de sisè, presenten els seus prototips IoT (Internet de les Coses).

Durant diverses setmanes, els nois i noies de sisè, dividits en grups, van estar ideant diversos prototips que poden ajudar la gent dins l’àmbit de l’IoT (Internet de les Coses). 
Els alumnes es van dividir en 10 grups, i van presentar 10 projectes, tots d’un nivell més que notable, tots molt ben ideats, preparats, i ben pensats, la qual cosa demostra la feina feta per tots, a la vegada que mostra com d’organitzats estaven. Es va constituir un jurat, format per tres mestres del col•legi i Roger Meix, del Departament d’Ensenyament. El jurat va tenir l’àrdua tasca de decidir quin era el millor per anar a Barcelona, a la seu de l’empresa Cisco, on competirà amb altres grups de l’estat espanyol, i inclús de l’estranger, a la recerca del millor prototip escolar IoT, el proper 23 de maig. Per detalls va ser triat el Prototip “MdB” (medidor de decibels), del grup format per Pau Arrufat, Joan Ramos, Alexandra Mercadé, Anna Salvadó i Biel López.
La Internet de les coses (de l'anglès Internet of Things o IoT) es refereix, en termes d'informàtica, a una xarxa d'objectes de la vida quotidiana interconnectats. El concepte és molt senzill però la seva aplicació és complicada. Si tots els llibres, samarretes, llaunes o parts d'una motocicleta estiguessin equipats amb dispositius d'identificació minúsculs, la vida rutinària en el nostre planeta patiria una transformació. Desapareixerien els objectes perduts, perquè nosaltres sabríem concretament el que es consumeix a l'altra banda de la Terra. Igualment, els robatoris s'extingirien, ja que coneixeríem el lloc on es troba el producte en qualsevol moment.