Notícies

dimecres, 3 abril, 2019 - 11:45

Formació permanent. Xerrada “Temps de sobreestimulació. Què podem fer a l'escola?”, a càrrec de la Teresa Ribalta.

Aquest dimarts,  dia 2 d'abril, al CRP de l'Alt Camp, ha tingut lloc la cinquena xerrada del cicle “Reflexions i propostes”, formació permanent adreçada a tots els mestres de les escoles de l’Alt Camp.

Amb el títol “Temps de sobreestimulació. Què podem fer a l'escola?”, a càrrec de la Teresa Ribalta, especialista en psicologia clínica, una  representació de mestres del col.legi ha pres nota atenta d’una sèrie de consideracions aquí resumides:

A   l’era del coneixement, un cop satisfetes les necessitats bàsiques, ens preocupa tant el guariment de malalties com la promoció de la salut i la prevenció. Treballem per incrementar els anys de vida saludable i la qualitat de vida. Eduquem en alimentació saludable i esport, en prevenció d’accidents... Amb els mateixos objectius, ens caldria promocionar espais de calma i silenci. El soroll pot ser causa de desconcentració, mal de cap, tensió muscular, insomni, estrès i disminució del rendiment cognitiu. La contaminació acústica i la nostra gestió del soroll i el silenci en l’activitat diària condicionen com aprèn, es desenvolupa i rendeix el nostre cervell. La prevenció de la sobreestimulació auditiva i visual en general i també a través de les diverses pantalles és un aspecte sobre el que cal incidir i els centres educatius poden fer una gran tasca de conscienciació i prevenció.