Notícies

dilluns, 20 novembre, 2017 - 11:00

Formació sobre l’estimulació musical a la Llar d’Infants.

Dissabte passat, la Judit Invernon i la Myrna Montoya, educadores de la Llar d’Infants, van assistir al curs "Estimulació musical Totsona 0-6 anys", una Jornada de formació de l’Associació Totsona, amb Dàmaris Gelabert, Pedagoga, musicoterapèuta, autora i cantant de cançons infantils, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College ofMusic de Boston (E.E.U.U.).
L’Associació Totsona va néixer amb el desig de promoure i dur a terme activitats relacionades amb la música i l’educació, tant en l’entorn escolar com en l’àmbit familiar. 
Les educadores han assistit a la jornada perquè en els darrers anys Totsona ha dissenyat un programa específic d'estimulació musical en l'etapa 0-6 que s'ha anat implementant en diferents escoles de Catalunya. En aquest curs, se’ls va proposar un apropament a aquesta forma d'entendre l'estimulació musical en la primera etapa de la infància. Utilitzant com a base el repertori de cançons de Totsona i entenent la música com un llenguatge imprescindible pel desenvolupament global de l’infant.
Els objectius d’aquest intensiu curs eren conèixer l’impacte de la música en l'etapa 0-6 anys;
donar idees, recursos i materials per a treballar la música en totes les àrees de desenvolupament de l’infant; i oferir un programa específic i una metodologia concreta que ajudi a implantar un temps específic d'estimulació musical.
Va ser una jornada molt profitosa per les nostres educadores, que ara ho traspassaran a la resta de professionals del centre d’Educació Infantil.